Van der Valk Hotel Den Haag – Wassenaar, in de volksmond ook wel bekend als Hotel De Bijhorst, heeft na een ingrijpende verbouwing van twee jaar eind 2023 haar deuren weer geopend voor het publiek. Geheel in lijn met de natuurrijke omgeving is het hotel voorzien van alle mogelijke duurzame aspecten en daarmee geheel voorbereid op de toekomst. De ligging in Wassenaar aan de rand van Den Haag maakt het hotel – restaurant een uitermate geschikte lunch en dinerlocatie voor zakelijke bezoekers, hotelgasten evenals passanten. Dit hotel-restaurant wordt gerund door Alex Luiten en zijn vrouw Roxanne.
BEDIENING: 8,5
Bij aankomst bij het in het hotel gelegen restaurant Eiber, werden we op hartelijke wijze ontvangen door de restaurantmanager Stacey, met de mededeling dat ze speciaal voor ons een mooie tafel had heeft gereserveerd.
En niets was minder waar! Onze tafeldame Carla stond ons vervolgens discreet en zeer vriendelijk te woord en gaf uitgebreid uitleg bij de menukaart. Vervolgens vormde de bediening een geoliede machine en werd er nauwlettend
op toegezien dat alles naar wens was. En dat was het geval.
INTERIEUR: 8,5
Bij de inrichting van restaurant Eiber is kosten noch moeite gespaard om een gezellige ambiance te creëren waarin de bezoekers zich thuis voelen. Hierbij heeft men, geheel in lijn met de omgeving, vele natuurlijke elementen in het interieur verwerkt. Verder vormt de open keuken een absolute eyecatcher voor bezoekers. Naast het restaurant beschikt het hotel ook over een gezellige Gastrobar Hop waar men gezellig kan borrelen of en binnenkort kan genieten van shared dining. En last but not least kunnen bezoekers vanaf de Paasdagen
genieten van een zonnig terras.
MENU: 8
Bij de menukaart viel het op dat de keuken geheel is afgestapt van het uitgebreide aanbod waar men in het verleden uit kon kiezen. De menukaart is sterk gereduceerd en overzichtelijk. Toch biedt de huidige menukaart een
evenwichtig aanbod aan lunchgerechten. Na een uitgebreide studie van de menukaart kwamen mijn disgenoot en ik tot de eenduidige conclusie dat we het voorgerecht wilden delen. Dat werd een Flammkuchen Tonijn, vers uit de eigen oven, met crème fraîche, rode ui, olijf en Gruyère. En vers uit eigen oven, dat was de flammkuchen zeker. Een heerlijke dunne krokante bodem,
rijkelijk voorzien van alle genoemde ingrediënten en goed op smaak. En in het kader van vis moet zwemmen hebben we bij het voorgerecht een heerlijk glas witte wijn gedronken luisterend naar de naam Calazul Albariño do Rios Baixas. Bij het hoofdgerecht ging mijn disgenoot voor een Saté van Kippendij terwijl ik me liet verrassen door de Black Angus Burger. Beide gerechten waren wederom een schot in de roos, overduidelijk met zorg klaargemaakt, perfect gegaard en gepresenteerd met oog voor detail. Ook het hoofdgerecht in combinatie met een goed glas Tempranillo vormde een mooi geheel.
LOCATIE: 9
De gunstige ligging van het Van der Valk Hotel Wassenaar – Den Haag in de oksel van de N44 en de Haagse ringweg, in combinatie met de uitgebreide parkeermogelijkheden op zowel het parkeerterrein als in de nieuw
aangelegde parkeergarage, maakt de locatie voor bezoekers wel heel toegankelijk. En natuurlijk is er daarbij ook rekening gehouden met laadstations voor elektrische auto’s. Wat wil je nog meer, je auto opgeladen terwijl je geniet van een heerlijke lunch of diner!