Na het succes in Rotterdam is sinds kort aan de Haagse Denneweg ook een Guliano geopend. Vanuit Rotterdam hoorden wij al positieve verhalen over dit lunchrestaurant met huisgemaakte Italiaanse specialiteiten. Hoogste tijd om zelf de ‘proef’ op de som te nemen dus.
Locatie 8
Volgens de medewerkers beginnen steeds meer mensen hun weg naar Guliano aan
de Denneweg 27 te vinden. Tijdens onze lunch stroomde het al aardig vol, toch best
mooi om te zien bij een zaak die pas anderhalve week open is! Het restaurant ligt
op loopafstand van het Binnenhof en vele (internationale) kantoren. De auto parkeren
is voor de deur een beetje lastig natuurlijk maar er zijn voldoende parkeergarages
in de buurt mocht u eens met mensen van buiten de stad afspreken. Ook
tram 9 en de bussen 18 en 22 stoppen er om de hoek.
Interieur 7,5
In het interieur komen erg veel Venetiaanse invloeden terug. Aan de ene muur
fijne pentekeningen, hier en daar ingekleurd met aquarel tinten waarop de Italiaanse
stad duidelijk te herkennen is. Op andere plaatsen hangen mooie zwart wit
foto’s aan de wand die de sfeer van de grote Italiaanse filmklassieker’s als La
Dolce Vita oproepen. De schemerlampenkappen die direct aan het plafond zijn bevestigd
zijn een vrolijk detail. Al met al een prettige, rustgevende stemming om de
lunch te gebruiken of een kopje koffie te drinken.
Menu 8
Kijkt u zelf maar op de uitgebreide en overzichtelijke website zouden wij u aan
willen raden. Een stevige selectie broodjes, traditionele- en warme sandwiches
waarbij ook aan de vegetariër is gedacht. Een soep of een salade kan ook besteld
worden. Onze Bistecca (dungesneden gebraden runderrib, Parmezaanse kaas &
truffelmayonaise) en Nero Malto (buffelmozzarella, Parmezaanse kaas, rucola,
zongedroogde tomaatjes & pesto) zijn rijkelijk belegd. De mozzarella is van de
buffel, zoals het hoort. De Parmezaan dun gesneden, de tomaatjes lekker sterk van
smaak en de pesto overheerlijk. Ook de balans op de Bistecca is goed: dun gesneden
runderrib, de truffelsaus is precies genoeg, dus niet te overheersend en het
peper- en zoutvaatje kunt u gerust laten staan. De verse jus d’orange (maar eigenlijk
moeten we natuurlijk succo d’arancia schrijven) is vers en lekker koud, het water
komt uit een klein flesje Pellegrino. We sluiten af met een cappuccino van het
merk Barbera. Prima op temperatuur (hoe vaak krijgt u niet een koffie met melk geserveerd waarvan de melk in de schuimer aan de kook is gebracht?) en goed van
smaak.
Bediening 8
Erg vriendelijk zijn de dames die aan onze tafel verschijnen. Ze weten precies wat
voor ingrediënten er in de gerechten zitten en bedienen snel en bekwaam. Als blijkt
dat de zoetigheid die dag nog niet is gearriveerd krijgen wij wat extra koekjes bij
de koffie. Maar dat laatste is eigenlijk niet zo erg, want als we het lijstje zien van
‘dolce’ lekkernijen (Tiramisu, Tartufo in verschillende kleuren, citroentaart) komen
we daar zeker een keer voor terug! Maar ook voor de lunch – er zijn nog zoveel
broodjes en sandwiches te proeven – of enkel een overheerlijk kopje koffie
zullen wij Guiliano weten te vinden.