21.5 C
Den Haag
zondag, september 8, 2024

Lunch a lungo… El Bar: cava y tapas

Onze edities

Sinds afgelopen maart is Den Haag weer een restaurant rijker. Aan het Noordeinde opende El Bar zijn deuren. Trek in
een lekker spaans georiënteerd hapje en een lekker drankje, cava y tapas? Dat gaat zeker lukken bij El Bar.

LOCATIE: 8

In het centrum van Den Haag, begin Noordeinde op een hoek is El Bar te vinden. Prima te bereiken met fiets, openbaar vervoer en auto. Auto kan geparkeerd worden, eventueel in de garage van het Hilton Hotel of ergens op een betaalde parkeerplek. (maximaal 2 uur, dus niet aan te raden).

INTERIEUR: 8

Omdat er rondom ramen zijn kan je van buitenaf al gelijk lekker naar binnen gluren. Lekker licht, een grote bar en gezellige houten tafeltjes met ‘spaanse’ stoeltjes. Toegankelijk en open, maar met stijl. Even weer een verfrissend interieur. Laagdrempelig en knus.

MENU: 8

Laagdrempelig en toegankelijk betekent niet eenvoudig want dat zijn de gerechtjes zeker niet. Dit zijn geen gewone tapas, maar kleine culinaire hoogstandjes met verrassende combinaties. Er staan ongeveer 15 gerechten op de kaart met een Spaanse basis. Wij namen natuurlijk de proef op de som en zullen hieronder een greep uit de kaart omschrijven. We begonnen met een jamon Iberico en wat brood met heerlijke olijfolie en de chorizo in sidra met gepofte paprika, honing en peterselie begeleid met een heerlijk glaasje roze cava. Dat was ronde een en dat smaakte naar meer. Vooral de chorizo met honing was een verrassende combinatie. Voor de tweede ronde gingen we voor drie verschillende tapas namelijk de gerookte aubergine met boquerones, oregano, spicy yoghurt en ahornsiroop en de buikspek met lak van kweepeer, krokante prei, piquillo crème en limoen en de krokante kalfswang met pittige knoflookolie, appel crème en peterselie salade. Wederom verfrissende en creatieve combinaties. Echt heerlijk en aangenaam verrast. We konden het toch niet laten om toch nog even de gamba’s ajo blanco te proeven met ingelegde komkommer, amandelcrumble, px en chili-olie. We sloten af met een chocolade ganache, gezouten caramel en sinaasappel onder het genot van een cortado. Ook leuk dat ze wel met een Spaanse groothandel werken, maar vooral producten van lokale leveranciers. Wij hebben echt genoten van de heerlijke gerechten in een ambiance zonder poeha. Ook een goede plek om lekker te borrelen met goede hapjes erbij.

BEDIENING: 8

Onze gastheer Nick bood vriendelijke en gastvrije bediening met verstand van zaken. Goed advies en een vlotte babbel.

Laatste nieuws

PEX: Jubileum voor het gezelligste restaurant van Den Haag

Het is een bekend restaurant op een al even bekende plek. Pex in de Bosjes van Pex bestaat dit...

Lees ook..