6.3 C
Den Haag
donderdag, december 19, 2024

Immohaege ontzorgt dankzij uniek totaalpakket

Onze edities

Immohaege biedt eigenaars van vastgoed sinds 2020 een totaaloplossing. Een compleet pakket aan voorzieningen; financieel- technisch- en juridisch beheer. Een end-to-endconcept, dat volgens Immohaege-oprichter Richard Lips almaar meer stevig wordt omarmd door met name de vastgoedwereld.

“Door het leveren van financieel-juridisch vastgoedbeheer is Immohaege uniek in zijn soort. Ook met het aanbieden van de diensten, tegen een vast bedrag per maand per contract, onderscheidt Immohaege zich van andere vastgoedbeheerders”, legt Lips in het kort uit. Hij vervolgt: “Van incasso tot, als het moet, de gang naar de rechter. Immohaege ontzorgt en kent zijn klant. Twee belangrijke pijlers die onze opdrachtgevers stevig houvast bieden.”

Het moet gezegd, een gesprek met Richard Lips kent geen stiltes. En belangrijker nog, het verveelt ook geen seconde. Want geef de 42-jarige ondernemer de ruimte en hij laat geen moment onbenut om ‘zijn verhaal’ kwijt te kunnen. Of het nu gaat over de ins en outs van vastgoedbeheerder Immohaege, Lips Advocaten, het familiebedrijf Haagsch Octrooi- en Merkenbureau, of zijn passie, racen in een BMW over het circuit van Zandvoort. Hij doet het met een aanstekelijk enthousiasme. 

Richard Lips geeft dan ook zonder schroom toe 24/7 ‘aan te staan’. De raderen in het hoofd draaien continu. De ondernemer heeft nu eenmaal geen zitvlees. “Mijn vrouw en zakenpartner Irene moet dan ook af en toe bij mij op de spreekwoordelijke rem trappen. Ik moet er niet aan denken niets meer om handen te hebben. Ik zou compleet gek worden. En ook mijn omgeving.”

Netwerk

In zijn kantoor in het statige en monumentale pand aan de Breitnerlaan in het Haagse Benoordenhout, valt direct de zwarte toga met witte bef op, die prominent aan een knaapje aan de notenhouten kapstokstandaard hangt. “Iets waar je trots op bent, mag je ook laten zien”, glundert hij een tikkeltje onbescheiden. De toga is het onomstotelijke bewijs van een volbrachte studie rechten in Leiden. Een prestatie van formaat, zeker gezien het feit dat meester in de rechten, Richard Lips, aan een vorm van dyslexie lijdt. “Na het VWO stond ik voor de keuze, de studie technische-scheikunde, waar eigenlijk mijn hart ligt, of rechten. Want dat ik in het bedrijf van mijn vader, het ‘Haagsch Octrooi- en Merkenbureau’, mij verder wilde ontwikkelen, stond al vrij snel vast. Ondanks mijn handicap van leesblindheid koos ik toch bewust voor de laatste. Een fikse uitdaging. De support van mijn vader hierin, is van cruciaal belang geweest. Daar ben ik hem nog altijd dankbaar voor. Van die studie rechten heb ik tot op de dag van vandaag geen spijt. Want aan die zes jaar Leiden heb ik een enorm netwerk overgehouden. En die komt me nog dagelijks van pas.”

Terug naar de door eigenaars van vastgoed zo gewaardeerde werkmethodieken van Immohaege. Richard Lips over zijn geesteskindje: “Het bijhouden van de maandelijkse huurinkomsten is een tijdrovende bezigheid. Dankzij het financiële vastgoedbeheer van Immohaege heeft de ondernemer daar geen omkijken meer naar en kan hij of zich met zijn/haar corebusiness bezighouden. Ieder zijn vak. Zo versturen wij de maandelijkse facturen en zorgen ervoor dat de huurders op tijd betalen. In geval van achterstallige betaling wordt het incassotraject uitgevoerd door onze incassojuristen. Voor een vast bedrag per huurder per maand nemen wij de volledige facturatie uit handen.”

De titel van ‘meester in de rechten’ heeft ook in het incassocircuit duidelijk zijn voordelen. Een brief, ondertekend door een advocaat, waarin een huurder wordt gesommeerd te betalen, legt meestal meer gewicht in de schaal, is de ervaring van Richard Lips, die na zijn rechtenstudie in Leiden emplooi vond bij een middelgroot Haags advocatenkantoor. Daar was het dat hij vanwege het groot aantal openstaande vorderingen de kans greep een eigen incassoafdeling op te zetten. En met succes.

Schakel

Lips is duidelijk in zijn betoog, als hij zegt: “Een verhuurder is natuurlijk niet te allen tijde verantwoordelijk voor alle eventuele mankementen in een appartement.” Hij noemt het voorbeeld van de gordijnrail in de slaapkamer, die ’s morgens bij het ontwaken van de huurder eerder die nacht naar beneden was gekomen. “Dat is toch echt een zaak voor de huurder zelf, niet van de eigenaar van het appartement. In de huurvoorwaarden staat duidelijk omschreven wat wel en niet onder de aansprakelijkheid van de huurder of verhuurder valt.” Lips verwijst naar het ‘besluit kleine herstellingen’. En vervolgens: “Een ondeugdelijke bevestigde gordijnrail, daar kan een verhuurder of eigenaar niet aansprakelijk voor worden gesteld. Dus ontslaat diezelfde huurder niet het recht om de maandelijkse huur vanwege die gordijnrail niet te betalen. Omdat de eigenaar van het appartement het complete incassotraject bij Immohaege heeft ondergebracht, kunnen wij bij een eventuele achterstallige betaling onmiddellijk actie ondernemen. En als het moet de gang naar de rechter.”

Eén ding wil Richard Lips duidelijk stellen. “Immohaege is er voor alle partijen. Huurder, of verhuurder. Wie in ons oordeel in gebreke blijft, wordt daar op aangesproken. Anders gezegd, wij zijn de schakel tussen huurder en verhuurder.” 

Met ‘ken uw klant’ doelt Richard Lips met name op de honderden panden onderverdeeld in een groot aantal portefeuilles, die het in beheer heeft. Lips: “We kunnen reeds in een vroegtijdig stadium mogelijke geschillen herkennen en de risico’s inschatten. Tijdsverlies wordt voorkomen omdat we klachten van huurders rechtstreeks ontvangen en de eigenaars juridisch kunnen informeren. Dankzij de juridische en technische expertise van Immohaege kan de gang naar de Huurcommissie en eventueel de rechter in veel gevallen worden voorkomen. Dat is het voordeel als je alle stappen van een proces bij één partij, in dit geval Immohaege, hebt ondergebracht.’’

https://www.immohaege.nl/

Laatste nieuws

Dé tijd voor een nieuwe zaak?!

Hoge kosten, personeelstekorten, om nog maar te zwijgen van alle impact die de Coronapandemie, energiecrisis en inflatie hebben gehad...

Lees ook..