7.6 C
Den Haag
zaterdag, januari 25, 2025

De visie van….. Rens Vrolijk

Onze edities

Rens Vrolijk, directeur van het schoonmaakbedrijf Vrolijk dienstengroep, is groot voorstander van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

“Ondernemers moeten verantwoordelijkheid nemen voor MVO. Help de werklozen door ze op te leiden, er zijn zoveel mogelijkheden.”

Investeren in de flexwerker is dus wel essentieel, zeker in het voorzien van een gepaste scholing die hen verder kan helpen, vindt Vrolijk. “Bedrijven zoeken gemotiveerde mensen en zijn daarom ook bereidt om hen op te leiden. Wij doen dat ook, we zijn een leer – en werkbedrijf. Velen lopen bij ons als leerling mee. Zo zien wij of het de juiste persoon is voor onze organisatie en of zij het werk leuk vinden om te doen. Onbekend maakt onbemind, want vaak is het zo dat als men er geen beeld bij heeft, men er negatief tegenover staat. Als je ze het laat ervaren en daarnaast personeel aan het woord laat die al langere tijd aan het werk zijn, kunnen zij hun enthousiasme overbrengen.”

“Bedrijven moeten zich richten op de flexwerkers, de parttimers. Daar kun je als bedrijf heel veel mee doen. Het gaat vooral om het werkloze, ongeschoolde deel van de samenleving. Als zij te lang werkloos blijven, dan ligt de drempel heel hoog om weer terug te komen als werknemer. Bedrijven richten zich namelijk vooral op leerlingen, maar zouden eigenlijk ook wat met die werkloze doelgroep kunnen doen. Daarvoor is het belangrijk dat ondernemers samenwerken en dat is wat wij met de bedrijven van het ZKD terrein doen. We hebben een nauwe samenwerking met de gemeente op diverse vlakken, maar ook wat betreft werkgelegenheid. Daarnaast zitten we met het werkgeversservicepunt regelmatig aan tafel en hebben we met het UWV een ondernemershuis gecreëerd, waar we terecht kunnen voor nieuw personeel. Ook als bedrijven een overcapaciteit hebben proberen we gezamenlijk een oplossing te zoeken, je bent verantwoordelijk voor je personeel.”

Met de huidige economische situatie moeten ondernemers creatief blijven en inspelen op nieuwe omstandigheden. Dit gaat niet met de ondernemers alleen. “De gemeente Den Haag staat heel erg open voor deze nieuwe situatie en willen graag met ondernemers uit Den Haag en omstreken op flexibele wijze zoeken naar mogelijkheden. Afgelopen jaren gaat dat steeds beter en hebben ze meer contact met de werkvloer. De gemeente komt steeds vaker in contact met de markt en de werkvloer. Je weet nu ook waar je moet zijn als ondernemer en leert degenen die je nodig hebt persoonlijk kennen. Dat kan nog verder uitgebuit worden, door met meerdere partijen aan tafel te zitten. Iedereen zit op een eiland met een eigen bedrijf, eigen gebouw en eigen organisatie. Die eilanden moeten we koppelen. Samen moeten we op zoek naar oplossingen.”

Laatste nieuws

Dé tijd voor een nieuwe zaak?!

Hoge kosten, personeelstekorten, om nog maar te zwijgen van alle impact die de Coronapandemie, energiecrisis en inflatie hebben gehad...

Lees ook..