5.1 C
Den Haag
vrijdag, november 22, 2024

Lunch a lungo… Waves, drinks & dining at the Kurhaus

Onze edities

Waves is een restaurant, bar & serre met het grootste terras van Scheveningen, gevestigd in het welbekende Kurhaus waar je ook goed terecht kunt als je geen kamer in het hotel hebt geboekt. Chef-kok Marc Smeets schotelt u de heerlijkste gerechten voor, het uitzicht doet de rest.

Locatie 8
Heel toevallig is het de dag van deze lunch echt schitterend weer, dus we schuiven
aan op het terras buiten met prachtig uitzicht op de Noordzee en de boulevard
van Scheveningen. Scheveningen is waarschijnlijk niet de eerste locatie waar u aan
zult denken voor een lunch met een zakenrelatie. Maar deze locatie is zeker de
moeite waard. Het restaurant is goed te bereiken zowel met de auto als met het
openbaar vervoer.

Interieur 8
Het interieur van Waves kenmerkt zich door de combinatie van warme kleuren,
rijke stoffen. Een modern interieur met een klassieke inslag wat zorgt voor een
sfeervolle stemming. Buiten is er een groot terras wat in eerste instantie wat
kaal aandoet. Later begrepen wij dat dit uit voorzorg is. Als de tafels van tevoren
worden ingedekt ziet het er in no time smoezelig uit door de aanslag van de zee
en het overvliegen van de meeuwen. Wat het niveau van het restaurant zich niet kan
permiteren. De sfeer op tafel wordt overigens direct goedgemaakt bij het serveren
van het eerste gerecht.

Menu 8
De menukaart is niet heel groot, maar wel voorzien van allemaal verse producten en
biedt voor ieder wat wils. Wij kozen voor de uitgebreidere lunch, maar voor een
sandwich of salade kan je hier ook prima terecht voor een redelijke prijs. Als eerste
werd er heerlijk olijvenbrood geserveerd in een papieren zak met roomboter, olijfolie
en een dip van Afrikaanse kruiden met een vleugje anijs. Wij kozen als voorgerecht
voor de sashimi zalm met kerrielimoen met hangop en haring kaviaar.
Echt een geweldige smaakcombinatie. Mijn tafelgenoot koos de gegrilde coquilles
met linzen augurk en strandkrabbenjus. Ook dit gerecht is prachtig opgemaakt
en heerlijk van smaak. Als hoofdgerecht kregen we de gegrilde tarbot gevuld met
oester met een vinaigrette van truffel-ansjovis. De smaak is goed in balans dus
geen overheersende smaken. Precies goed met verse, pure producten. Ook het lammetje
opgemaakt met seizoensgroenten was uitstekend van smaak en het vlees
lekker mals. Wat fijn is dat sommige gerechten op de kaart zowel klein als groot
besteld kunnen worden. De gerechten werden begeleid met bijpassende wijnen,
welke dan ook perfect aansloten bij de smaak van de gerechten. Als afsluiter
werd er een vanille creme brulee met een parfait van Haagse hopjes geserveerd.
Werkelijk om je vingers bij af te likken.

Bediening 8,5
Vriendelijk, eerlijk en kennis van zaken; dat is de bediening van Waves. De service
zorgt voor een ontspannen sfeer.

Laatste nieuws

Een nieuwe toekomst als zelfstandig gerechtsdeurwaarder voor Robbert-Jan Brugman

“Persoonlijke benadering, afspraak is afspraak, een optimale bereikbaarheid en niet in de laatste plaats laagdrempelig. We zijn klaar voor...

Lees ook..